9 Ocak 2016 Cumartesi

Sertifikalı Patates Tohumu

Sertifikalı patates tohumu konusunda ülkemizde son yıllarda bilinçlenme artmıştır. Tarlalardan sofralarımıza gelen patates Türk mutfağında hemen hemen her yemeğe eklenmektedir. Bunun düşündüğümüz zaman soframıza gelen patatesin ne kadar önemli olduğunu görebiliriz. Soframıza gelen yiyecekler direk sağlığımıza etki eder. İnsan sağlığı söz konusu olduğunda yiyeceklerin de önemi anlaşılmaktadır.
Tarım sektöründe hizmet veren firmalar son yıllarda denetlemelerle iyileşmiştir. Özellikle hastalıklı mahsullerin tüketici sofrasına ulaşılmasını engellemektedir. Hastalıklı ve kaliteli olmayan ürünler günümüzde birçok hastalığın türemesine neden olmaktadır. Bu nedenle denetlemelerin sıklığı ve devamlılığı için tüketici için çok önemlidir. Son yıllarda patates tohumu konusunda da iyileştirmeler mevcuttur. Özellikle patates ürününde hastalık ve bakterilerin çok kolay olması büyük risk taşımaktadır. Bu nedenle patates üretiminde ciddi bir tarım kontrolü sağlanmalıdır. Patates konusunda tohumların ıslah edilmesi ve hastalıklı hasatın önüne geçilmesi gerekmektedir.
Sofralarda en çok tüketilenlere bakıldığında soğan da listenin ilk başlarında gelmektedir. Neredeyse soğanın katılmadığı yemek yokken doğal soğanın ne kadar önem taşıdığı malumdur. Ülke mutfağımızda çok büyük yeri olan soğan fazlaca tüketilmektedir. Ayrıca soğanda çok kolay hastalanabilen ve bozulabilen bir mahsuldür. Bu nedenle tohumu titiz çalışmalarla çoğaltılmalıdır. Dikildikten sonra büyüme aşamasına, paketlenip sofralara gelmesine kadar her etap titizlikle takip edilmelidir. Bakteri üremesine çok müsait olan doku yapıya olduğu için önemli bir bakım gerektirir. Soğan tohumu konusunda kendini ispatlamış firmamız ciddi çalışmalarıyla tercih sebebiniz olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder